Двама инфекционисти започнаха работа в болницата в Разград /ВИДЕО/

By 23 Април 2020 Прочетена 3558 пъти 0

Назначиха двама инфекционисти в многопрофилната болница в Разград.

Това се случва само две седмици след като лечебното заведение остана без такъв специалист в разгара на епидемията от COVID-19. Припомняме, че инфекционистът, който е работил в многопрофилна болница "Св. Иван Рилски" в Разград е напуснал от страх да не се зарази с коронавирус, тъй като е имала тежки съпътстващи заболявания.

В лечебното заведение веднага беше сформиран съвет, който да работи за намирането и назначаването на такъв лекар-специалист. Тогава от болницата обявиха, че на желаещите да работят там ще им бъдат осигурени всички необходими битови условия и адекватни възнаграждения.

Две седмици по-късно проблемът е решен и в МБАЛ "Св. Иван Рилски" вече работят двама инфекционисти - от Русе и Варна. И двете жени са опитни специалисти, готови да посрещнат предизвикателствата.


Към момента в Разградска област няма нито един заболял от коронавирус. От началото на епидемията до днес болницата е изпратила за изследване 50 проби, като всички са отрицателни. Утре се очаква да излезе и резултатът от теста на жена със съмнение за COVID-19.

Междувременно в разградската болница се подготвят да започне изследването на проби с дарената от братя Домусчиеви PCR-лаборатория. С апаратурата ще работят лекар-микробиолог, биолог и двама лаборанти. Според изпълнителния директор на многопрофилната болница д-р Гечо Жеков, ще се търси държавна помощ за доставка на тестове.

Към момента лечебното заведение изпраща за изследване само проби от хора със съмнителна за коронавирус симптоматика. Новата PCR лаборатория ще обслужва само Разградска област.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 23 Април 2020 17:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net