ГДБОП и Прокуратурата разбиха наркооранжерия във вила край Разград /ВИДЕО/

By 26 Май 2021 Прочетена 3499 пъти 0

Тази сутрин преди 09:00 часа в околностите на Разград, южно от село Стражец, е разкрита оранжерия за отглеждане на марихуана в частен дом.

Задържани са мъж и жена - семейство, живеещи на адреса, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Специализираната операция е проведена от служители на ГДБОП, под надзора на Окръжната прокуратура.


В приземното избено помещение на къщата са намерени и иззети повече от 50 саксии с растения от рода на конопа, в напреднал стадий на растеж - готови за беритба. Оранжерията е разкрита, след като на представител на Ел-оператора, отговарящ за района, му направило впечатление, че в този дом през летните месеци сметката за ток е над 300 лв. Така е възникнало предположението, че в къщата работят уреди за някакво производство.

Оранжерията е добре оборудвана и снабдена с всички съоръжения, необходими за отглеждането на този род растения, обясни Тодоров. Иззет е и луксозен автомобил, който по предварителни данни се е използвал за логистична дейност от семейството.


Обвиненията срещу задържаните са две - за нерегламентирано и противозаконно отглеждане на марихуана и за пране на пари.

Тезата ни пред съда е, че посредством това залесяване семейството се е сдобивало с така наречените мръсни пари, в резултат на което са закупени доста имоти.

обясни окръжният прокурор


Семейството е закупило всички парцели от четирите страни на техния имот, като това направило впечатление и на нотариусите. Поставили са и лични охранителни камери.

Версията, която семейството лансирало относно дейността си, е била, че въртят покупко-продажба на автомобили. Данните на този етап сочат, че с противозаконната дейност за отглеждане на марихуана са се занимавали от две-три години.
Двамата задържани са неосъждани.

Като наблюдаващ прокурор на делото, Тихомир Тодоров ще прецени дали да внесе в съда мярка за неотклонение "задържане под стража" за семейството.

Как е разпространявана марихуаната, кои лица са били въвлечени в тази мрежа, тепърва ще се разследва.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Сряда, 26 Май 2021 15:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net