ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" ще получи целево финансиране от МОН за стипендии на учениците

By 14 Юни 2016 Прочетена 2290 пъти 0

На 94 гимназии в цялата страна ще бъдат отпуснати допълнителни средства за стипендии на учениците. Те ще се дадат за постигнати добри общообразователни резултати. 

Парите се предоставят на основание на правителствено постановление от 2013 година за условията за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование. Средствата са целеви - за изплащане на стипендии на учениците от 9 до 12 клас. Училищните ръководства ще разработват критериите, според които ще се разпледелят стипендиите между учениците. 

Гимназиите са разпределени в 7 групи в зависимост от средните резултати, които са постигнали на държавните зрелостни изпити за последните 5 години.

В списъка на Министерството на образованието и науката фигурира само едно разградско училище – гимназията с преподаване на чужди езици Екзарх Йосиф, което е в първа група.

Съгласно заповед на министъра на образованието и науката, размерът на целевите средства за стипендии за 2016 година за първа група е 20 лв за всеки ученик в дневна и индивидуална форма, след завършване на основното образование. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net