Хиляди левове щети за държавата нанасят само в Разградско алоизмамите

By 24 Февруари 2016 Прочетена 1295 пъти 0

Хиляди левове щети за държавата нанася само в разградско така нареченият алобизнес. С него се занимават жени, които се свързват с богати мъже в западна европа като ги уговарят да им изпращат пари, за да могат да отидат при тях. Щетите, които нанасят са в две направления – неплащане на данъци за укритите доходи и източване на системата на социални помощи за деца.

Само през миналата година Окръжна прокуратура в Разград е внесла 59 акта срещу измамнички. По 30 от тях са нанесени щети на дирекция "Социално подпомагане", защото успоредно с доходите от алобизнеса, дамите са получавали и социални помощи от държавата. В сравнение с 2014, броят на делата е нараснал - тогава е имало 26 обвинителни акта.

Последният фрапиращ случай е срещу жена от село Ясеновец, която за 6 години е успяла да укрие доходи от 50 хиляди лева, с което е ощетила държавата с близо 5 хиляди лева. Между 2008 и 2014 тя е представяла и документи с невярно съдържание, за да получава социални помощи за двете си непълнолетни деца. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net