Искат реконструкция на 4 военни паметника в Разградска област през 2018

By 20 Април 2017 Прочетена 1380 пъти 0

Искат реконструкция на 4 военни паметника в Разградско през 2018 година.

Комисия е обходила обектите на територията на областта, за да се запознае със състоянието на военните паметници и да набележи тези, които имат спешна нужда от ремонт. Ще бъдат изпратени заявки до Министерството на отбраната и Министерство на финансите за отпускане на средства за реконструкция на два обекта в село Гороцвет и по един в Побит камък и Тодорово.

3000 лева ще струва ремонтът на Архитектурно-скулптурен паметник на загиналите във войните, намиращ се в село Побит камък.

Реконструкцията на паметника на незнаейния воин в село Гороцвет, пък се очаква да е на стойност около 2600 лева. В центъра на селото има и паметник на загиналите във войните, който според комисията за военните паметници също има нужда от ремонт. Заявката за финансиране е в размер на 2100 лева.

Ще се настоява и за ремонт на паметната плоча на Иван Генчев, загинал през Отечествената война, намираща се в село Тодорово, община Исперих. Предвижда се реконструкцията да струва 700 лева.

През тази година се очаква финансиране за ремонт на военен паметник в село Юпер, на стойност 4000 лвева и отпечатване на сборник със заглавие "Военната памет на Разград", по инициатива на Регионален исторически музей.

В момента се подготвя и проект за построяване на паметник в село Ловско. Предложението ще се внесе за разглеждане от Областната комисия "Военни паметници" и ще се съгласува с Министерството на отбраната.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net