fbpx

Капацитетът на COVID-леглата в област Разград се изчерпва /РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ/

By 14 Октомври 2020 Прочетена 3680 пъти 0

За пълна мобилизация в борбата с COVID-19 призова областният управител на Разград Гюнай Хюсмен на днешното спешно заседание на Областния щаб за борба със заразата.

Не него беше обсъдена готовността на всички институции да посрещнат адекватно очакваната втора вълна от заболели.

В здравните заведения в областта ескалира тревога, тъй като капацитетът за поемане на болни е запълнен, а случаите се увеличават, стана ясно по време на заседанието.


Досега МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Разград разполагаше с 15 легла в Инфекциозното и 2 в Интензивното отделение, а от днес има разкрити още 5. На лечебното заведение обаче се налага да си купува предпазни средства, тъй като количествата бързо свършват. Областният управител Гюнай Хюсмен се ангажира да съдейства за осигуряване на такива консумативи.

Засега няма проблем с медицинския персонал в болницата, заяви директорът на разградската болница д-р Гечо Жеков.

Ситуацията в областта през последните дни се влошава, обяви в своя анализ на епидемичната обстановка директорът на Регионалната здравна инспекция в Разград д-р Ася Генева. Тя поиска съдействие за извършване на проверки за спазване на мерките.


По детските и учебните заведения в община Разград са взети всички мерки за ограничаване на разпротстранението на COVID-19, заяви заметник-кметът Добрин Добрев. Има и готовност при необходимост да се премине към дистанционно обучение.

На заседанието стана ясно още, че БЧК има готовност да снабдява с пакети храна хора, които са поставени под карантина.

Вижте подробностите в репортажа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 14 Октомври 2020 17:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.