Кметът на Разград Денчо Бояджиев е номиниран за член на Контролния съвет на НСОРБ

By 05 Февруари 2020 Прочетена 1053 пъти 0

Кметът на Разград Денчо Бояджиев бе номиниран за член на Контролния съвет на Националното сдужение на общините в Република България.

Това стана на регионалното делегатско заседание за издигане на кандидатури за членове на Управителния съвет от Северен Централен район за планиране, което се проведе днес във Велико Търново.

Кметът Бояджиев бе единствена номинация за този пост, като подкрепата от делегатите на заседанието бе единодушна.


Съгласно правилата на Националното сдужение на общините в република България, което обединява всички 265 общини в страната, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи предстои да бъдат предложени за гласуване от Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари в София.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев вече има опит в ръководните органи на кметското сдружение. Той бе член на Управителния съвет на Националното сдужение на общините в два от предходните си мандати.

Контролният съвет се състои от 5 членове, избрани за срок от 4 години. Той контролира изпълнението на решенията на Общото събрание и Управителния съвет, на бюджета на Сдружението и следи за спазването на Устава на организацията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Февруари 2020 19:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net