Кметът на Разград с изявление до медиите

By 13 Юли 2018 Прочетена 2570 пъти 0
От пресцентъра на Община Разград разпространиха до медиите изявление на кмета д-р Валентин Василев От пресцентъра на Община Разград разпространиха до медиите изявление на кмета д-р Валентин Василев Община Разград

От пресцентъра на Община Разград разпространиха до медиите изявление на кмета д-р Валентин Василев, относно премахнатите тополи по коритото на река Бели Лом.

Публикуваме го без редакторска намеса: 

Уважаеми медии, от Ваши публикации бях информиран, че Сдружение "Защита на животните в Лудогорието" - Разград е изпратило сигнали за отстраняване на тополите в града към Министъра на околната среда и водите, Министъра на земеделието и храните и до Окръжна прокуратура - Разград.

През последните дни много се спекулира по тази тема и бяха изказани редица мнения и нападки към институцията, която представлявам. За да бъде изяснен казусът, бих поискал чрез Вас, да помоля и настоявам контролните органи, в това число и прокуратурата, в рамките на своите правомощия, да извършат проверка на цялата процедура и придружаващата документация по издаване на разрешение за премахване на тополи, саморасла дървесна и храстовидна растителност по коритото на река Бели Лом в град Разград - в участъка от моста на ул. "Любен Каравелов" до моста на бул. "Априлско въстание".

Искам и да подчертая, че действията на администрацията са насочени единствено към подобряване на условията за живот в Община Разград и почистването на коритото на реката се прави с цел осигуряване на безопасност на населението.

д-р Валентин Василев
Кмет на Община Разград

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 06 Август 2018 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net