Лекар от детското отделение на МБАЛ - Разград е заразен с COVID-19 /ВИДЕО/

By 14 Май 2020 Прочетена 2692 пъти 0

Положителна е пробата на лекар от детското отделение на многопрофилната разградска болница, като резултатът е получен при направен PCR тест за коронавирус.

Това съобщи на пресконференция д-р Ася Генева, директор на Регионалната здравна инспекция в Разград.

Лекарят е бил тестван заедно с всички свои колеги, при предприетите на персонала изследвания, след като с положителни тестове преди това бяха засечени четиримесечното бебе от Ясеновец и баба му, лежали в детско отделение, преди да бъдат преместени в инфекциозното отделение.


Медикът
 е в стабилно състояние, лекува се е у дома и е под 28-дневна карантина. Броят на заболелите в Разградска област, заедно с този последен случай, е 10. Петима от тях са от Ясеновец /община Разград/, четирима от Бърдоква /община Исперих/. Един от случаите се води от Националния оперативен щаб в Русе, тъй като е хоспитализиран в болница в крайдунавския град и му е взета проба от там. Той обаче е постоянен жител на село Ясеновец и епидемиологичното проучване за контактните му лица е водено от РЗИ – Разград.

От началото на извънредното положение до 08:00 часа тази сутрин РСR- тестовете в лабораторията във Варна от Разград са 68, а направените в разградската лаборатория са 223. Тя е лицензирана и в нея може да се изследва всеки, който пожелае, бе съобщено на пресконференцията.

Резултатите на разградската лаборатория от PCR-тестовете вече са меродавни и не се налага да се изпращат проби за потвърждаване в други лаборатории, тъй като вече има засечени и потвърдени 5 положителни теста за COVID-19.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Май 2020 17:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net