Мащабната рехабилитация на инфраструктурата в Разград продължава

By 13 Ноември 2017 Прочетена 1991 пъти 0

Над 90% от улиците в Разград ще се бъдат асфалтирани когато приключи планирата рехабилитацията на пътните отсечки.

Заради договорената по-ниска цена по поръчката, се предвижда да бъдат ремонтирани допълнително още няколко улици, каза за телевизия КИС 13 кметът на общината д-р Валентин Василев.

Там където строителните дейности привършват, се оглеждат всички проблемни места, най-вече около шахти, за да се гарантира добро отичане на дъждовната вода.

Ремонтите в Разград продължават с пълна сила, като те включват и смяна на кабели, които захранват осветлението. С отпуснатите средства ще бъдат ремонтирани и немалко улици по жалби на граждани. Други улици пък предстои да бъдат асфалтирани след приключване на проект за подмяна на ВиК мрежата.

Община Разград има и подготвен проект за реконструкция и рехабилитация на булевард "Странджа". Той включва основен ремонт на една от главните пътни артерии, като в него, освен пътната настилка, ще бъдат обхванати и тротоарите, бордюрите и осветлението. Неговата стойност е в размер на близо 2 милиона лева, като се търси външно финансиране.

Напролет се очаква да започне благоустрояването на ЖК "Орел", което ще обхване 2/3 от комплекса. Проектът е за близо 6 милиона лева.

Кметът Василев напомни, че в квартала са разположени 9 табели, които дават информация на гражданите какви дейности ще бъдат извършени и как точно ще бъде благоустроен кварталът.

Цялото интервю с кмета на Община Разград д-р Валентин Василев вижте тук!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net