МВР и ДАНС правят проверки на всички ВиК-та в област Разград

By 15 Януари 2020 Прочетена 1144 пъти 0

Областната дирекция на МВР и ДАНС в Разград извършват съвместни проверки на всички оператори в областта, които предоставят ВиК услуги.

Целта е да се установи наличното количество питейна вода и възможни проблеми при снабдяването на населението. Същевременно е извършен мониторинг на организацията на работата в дружествата, както и на финансовото им състояние.

Събраната информация от извършените проверки ще се докладва в Главна дирекция "Национална полиция" и след анализ, при възникнала необходимост, ще бъдат извършени допълнителни проверки на конкретни дейности на ВиК операторите. Целта е превантивен контрол на сектора, както и при установяване на нередности и нарушения да бъдат взети мерки за тяхното отстраняване, а при наличие на данни за извършени престъпления от общ характер да бъде търсена наказателна отговорност от виновните лица.


Междувременно данните сочат, че за последните 5 годините в Областната дирекция на МВР в Разград са образувани 48 досъдебни производства, свързани с неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа или влияние върху уредите за отчитане на консумираната питейна вода.

Паралелно с това на територията на Разградска област се извършват и проверки по спазване на изискванията на Закона за управление на отпадъците и за опазване на околната среда. Ако се установят данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно ще бъде уведомена прокуратурата, а при нарушения, ще се търси административно-наказателна отговорност.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Януари 2020 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net