fbpx

МВР - Разград започна спецоперация по безопасност на движението

By 28 Ноември 2020 Прочетена 1744 пъти 0
МВР - Разград започна спецоперация по безопасност на движението МВР - Разград започна спецоперация по безопасност на движението снимка: КИС 13 / архив

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на Областната дирекция на МВР в Разград.

Тя е започнала в 17:00 часа вчера и ще продължи до 20:00 часа на 3 декември.

През последния месец пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР - Разград бележи рязко влошаване. От началото на ноември са възникнали 12 тежки ПТП със 4 загинали и 11 ранени. В сравнение със същия период на миналата година се наблюдава увеличаване на броя на тежките ПТП със 7, на броя на загиналите с 4 и на броя на ранените с 4.


Голяма част от тежките ПТП със загинали (75 % от общия брой) са възникнали в малки населени места и по третокласната пътна мрежа, отчитат още от ОДМВР.

За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на ЗДвП от водачите на превозни средства и пътниците в тях.

Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Ноември 2020 11:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net