На 20 май ще се проведе осмото издание на фестивала "Капанска китка" в Разград

By 02 Май 2017 Прочетена 1409 пъти 0

Осмият Национален фолклорен фестивал "Капанска китка" тази година ще се проведе на 20 май в Общинския културен център в Разград. Това съобщиха организаторите на проявата днес на пресконференция в сградата на Общината.

От тази година фестивалът за пръв път е включен в Общинския бюджет и е част от културните събития на Община Разград. Засега заявки за участие има от клубове от Варна, Нови пазар, Русе, Силистра, Добрич, Преслав, Търговище, Кубрат, село Николово и други. 

Фестивал с такъв статут няма в цялата страна. Участниците играят само автентични хора, като хореографска намеса не се допуска. Всички клубове се явяват с по две изпълнения.

Събитието има богат награден фонд, като с най-голямо значение е Специалната награда на кмета на Община Разград – д-р Валентин Василев. Има парични награди за първо, второ и трето място на състави до и над 31 човека, награди на спонсори и специална награда на танцов клуб "Абритус".

Художествената комисия ще бъде с председател хореографът Любчо Василев - директор на ансамбъл "Мизия" - Търговище и членове Катя Кайрякова - главен художествен ръководител на ансамбъла за народни песни и танци "Шумен" и Румян Занев – художествен ръководител на Капански ансамбъл – Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net