ВИДЕО: Над 27 000 лева са необходими за ремонт на 4 военни паметника в Разградско

By 03 Февруари 2023 Прочетена 579 пъти 0

Над 27 000 лева са необходими за ремонт на 4 военни паметника в област Разград през тази година.

Става дума за момументи, свързани с Балканската война. Средствата са поискани от Министерството на отбраната от три общини в региона. През тази година за ремонти на военни паметници в цялата страна са заложени 300 000 лева. 

В община Самуил е заявен за ремонт паметник-чешма на загиналите във войните. От община Завет са поискани средства за реконструкция на войнишкия паметник в село Острово. От страна на Община Разград пък искането е за реставрация на архитектурно-скулптурните паметници на загиналите във войните в Побит камък и в Осенец.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Като цяло средствата, които са необходими за ремонтно-възстановителните работи на четирите монумента, възлизат на 27 200 лева. Молбите на Общините са вече разгледани в Областната комисия по военните паметници и е изпратено искане за финансиране в Министерството на отбраната.

Общо в област Разград военните паметници и паметни плочи са 80. Специална изложба е експонирана с техни фотоси във фоайето на областна администрация. Тя е организирана със съдействието на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 03 Февруари 2023 16:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net