fbpx

Над 64% от домакинствата в Разградска област имат достъп до Интернет

By 27 Декември 2016 Прочетена 1200 пъти 0

Над 64% от домакинствата в Разградска област имат достъп до интернет в домовете си.

Според данните от проучването, направено през тази година, с най-висок показател е област Варна – 73,8 на сто, а с най-нисък – София-област – 47,5%.

Резултатите от проведеното изследване за използването на информационно-комуникационните технологии показват, че спрямо 2015, в Разградско се наблюдава увеличаване на броя на домакинствата с достъп до интерент с 6,2%.

Близо 54 на сто от населението в областта между 16 и 74 години използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично. Средният показател за страната е малко над 58%.

Резултатите от изследването сочат още, че в област Разград мъжете са по-активни в глобалната мрежа в сравнение с жените, као ги изпреварват с над 10%.

Значителни са различията по образование – докато близо 88 на сто от хората с висше образование в Лудогорието използват редовно интерент, то при лицата с основно или по-ниско образование това правят едва 40,7%.

През тази година само 1.8 на сто от населението в област Разград използва глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната администрация, при средно 18.4% за страната. По този показател регионът заема последното място.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net