Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при спецоперация на територията на ОДМВР-Разград

By 19 Май 2023 Прочетена 1221 пъти 0
Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при спецоперация на територията на ОДМВР-Разград Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при спецоперация на територията на ОДМВР-Разград снимка: ОДМВР - Разград

Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване на два адреса – апартамент в град Разград и  къща в село Тръстика, обитавани от 75-годишен мъж. В една от стаите са открити и иззети газ-сигнален пистолет "Гризли лайт" - 9мм, преправен с възможност за изхвърляне на твърдо тяло при изстрел, 32 бр. бойни патрони 9х19, 30 бр. бойни патрони 7 х 62 за карабина и 1 патрон калибър 5,6 за револвер.

Предстои извършването на експертизи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339 ал.1 Наказателния кодекс.

По сигнали за извършени кражби на територията на РУ-Кубрат са установени извършителите. От частен дом в село Бисерци, собственост на 41-годишен мъж, изчезнали газова бутилка с котлон, монофазен електрически удължител  с дължина 20 метра, електрически котлон и др.

В хода на предприетите издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е криминално проявен и осъждан 33-годишен мъж, който е задържан в Районното управление.

Моторен трион за 1500 лв изчезнал от къща в село Беловец, собственост на 66-годишен мъж. Извършител на кражбата е 24-годишен криминално проявен и осъждан мъж от селото.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Кражба на алкохол от магазин за хранителни продукти е разкрита на територията на РУ-Исперих. Автор на криминалното деяние е 36-годишен мъж от село Подайва.

Водач без шофьорска книжка и с поставени на автомобила чужди регистрационни табели е засечен в исперихското село Вазово.

Неправоспособният 37-годишен мъж шофирал "Опел Вектра" със силистренски номера, издадени за друго МПС.

9 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 7 пункта за черни и цветни метали, 19 сборища, 8 заведения и 9 търговски обекта.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 385 лица и 340 моторни превозни средства.

За констатирани нарушения са съставени 12 акта и 67 фиша. Образувани са две бързи и две досъдебни производства и три проверки.

Профилактираните лица от активния криминален контингент са 22.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Май 2023 15:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net