Номинират писателя Иван Джебаров за почетен гражданин на Разград

By 09 Януари 2018 Прочетена 1490 пъти 0

С богата културна програма Разград ще отбележи своя празник – 28 януари.

На тази дата преди 140 години градът се е освободил от османско владичество.

Писателят Иван Джебаров е номиниран за почетен гражданин на Разград. Предложението, което е на инициативен комитет, ще бъде разгледано и гласувано на насроченото за 26 януари тържествено заседание на Oбщинския съвет по повод деня на Разград. Телевизия КИС 13 ще го излъчи НА ЖИВО. В мотивите за номинацията се посочва, че Иван Джебаров е стойностен автор с принос за развитието и прославата на региона, тъй като герои в художествените му творби са реални хора от Лудогорието.

За деня на Разград – 28 януари, са предвидени много събития.

В Общинския културен център, в рамките на празничната програма, ще бъде представен спектакълът "Разпитът", създаден по документи от съдебноследствения разпит на Апостола на Свободата Васил Левски. Ще има и фотоизложба подготвена от Центъра за ученическо техническо и научно творчество. В художествената галерия ще бъде представена историческата експозиция "Разград по време на руско-турските войни".

Както всяка година, ще има и парти за децата, родени на 28 януари, а на площад "Възраждане" ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея на загиналите руски воини и български опълченци.

Празничният концерт за Деня на Разград е предвиден за 26 януари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net