Нов обрат: Терез и Масуд заминават за Холандия утре

By 30 Януари 2018 Прочетена 1512 пъти 0

На извънреден брифинг в Министерството на околната среда и водите министърът Нено Димов и изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните Дамян Илиев заявиха, че двете малки лъвчета от зоокъта в Разград утре заминават за спасителния център в Холандия.

Това ще стане въпреки решението на Общинския съвет от петък, който реши, че Терез и Масуд трябва да отпътуват за зоопарка в Пазарджик.

"Решението е намерено", обяви министър Нено Димов.

То е било взето днес на база на клинично заключение от ветеринарни лекари и експерти.

"Целта е да се направи най-доброто за здравето на двете лъвчета. В България няма достатъчно възможности и не могат да име се окажат необходимите грижи. По тази причина най-доброто за тях е да бъдат изпратени в специализиран център в Холандия. Там разполагат с необходимата експертиза и ще им бъде оказано необходимото лечение", заяви изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев.

Проблемът с малките лъвчета Терез и Масуд идва от там, че са плод на близкородствено развъждане, което пък е довело до увреждания. Според фондация "Четири лапи", те имат нужда от ежедневна специализирана грижа, която не може да им бъде предоставена в зоопарка в Пазарджик.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net