Област Разград прави сериозен скок в резултатите от Националното външно оценяване

По математика през миналата година областта е била на 23-то място в страната, а през тази - на 12-то По математика през миналата година областта е била на 23-то място в страната, а през тази - на 12-то снимка: КИС 13

По-добри от миналогодишните резултати от Националното външно оценяване на седмокласниците отчитат в област Разград.

По български език и литература скокът е от 19-то на 16-то място, а по математика – от 23-то през миналата година до 12-то през тази. Точките, които са получили седмокласниците са близки до средните за страната, като при 10 училища резултатите по български език и литература са дори по-високи, а в 5 училища – по математика.

Областният управител Гюнай Хюсмен е впечатлен от резултатите на седмокласниците. В началото на септември всеки директор трябва да представи в Регионалното управление на образованието анализ на резултатите в учебното заведение.

Беше отчетено, че подобряването на материално-техническата база в учебните заведения също е допринесло за по-високите резултати на седмокласниците.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.