Облекчения за близо 45 000 лева получава бизнесът в община Разград /ВИДЕО/

By 17 Юни 2020 Прочетена 1483 пъти 0

Облекчения за близо 45 000 лева за времето на извънредното положение получава бизнесът в община Разград.

Това става с три различни мерки, предприети от местната управа. Общо 88 заявления са подадени в срок от търговци, които са били ощетени заради въведените ограничения.

Сред тях има най-много еднолични търговци, но също и спортни клубове и неправителствени организации. 43 от подадените заявления са от наематели на Общинския пазар. Исканията за освобождаване от наем варират от малко над 2 лв. до близо 1900 лв.

За предстоящата сесия на Общинския съвет, насрочена за 30 юни, заместник-кметът Мирослав Грънчаров и няколко общински съветници внасят докладна записка с предложение 36 от наемателите, които не отговарят на критериите за пълно освобождаване от плащане на месечен наем за двата месеца на извънредното положение, да платят 50%. Това са предимно представители на най-дребния семеен бизнес, които работят на обекти на пазара.

РЕКЛАМА:


От другата мярка за подпомагане на бизнеса за справяне с последствията от пандемията с короновируса, която бе приета от Общински съвет по предложение на кмета Денчо Бояджиев, са се възползвали още представители на дребния бизнес, чиято дейност в общо 75 обекта бе временно прекратена по време на извънредното положение. Става въпрос за търговия на открити места като кафе-автомати, заведения с маси навън, павилиони и магазини за цветя.

По двете мерки, предприети от Община Разград в подкрепа на местния бизнес за справяне с последствията от коронавируса, както и от допълнително предложената докладна записка, ще се възползват общо ползвателите на 148 имота, а общата сума на облекченията за тях е близо 45 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 17 Юни 2020 17:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net