Община Разград е вложила значителен ресурс в туристическата инфраструктура между 2014 и 2020 /ВИДЕО/

By 21 Април 2021 Прочетена 1713 пъти 0

Значителен ресурс за реконструкция на съществуващата и изграждането на нова туристическа инфраструктура е вложила Община Разград през предходния програмен период.

Целта е развитието на този отрасъл като част от икономиката на община Разград.

Продължава инвестирането на средства от общинския бюджет за поддръжка на паметниците на културата в Разград, както и за подобряване на туристическата инфраструктура.

Това сочи изпълнението на общинския план за развитие за периода 2014-2020 година. Интервенции за съхранение и възстановяване на обекти на културната инфраструктура са извършени в Интерактивен музей към Археологически резерват "Абритус", сцена "Театрон", къща-музей "Димитър Ненов" и Етнографския музей.


Възстановена е част от оградата на къща-музей "Станка и Никола Икономови", препокрити са археологически обекти с цел запазване преди консервация и експониране в резерват "Абритус".

Направени са ремонт, техническа поддръжка на механични части и художествено осветление на Часовниковата кула, която е един от символите на Разград. Изразходеният финансов ресурс за тези дейности е близо 57 000 лева.

Извършени са ремонтни дейности на Мавзолея-костница и на военния паметник "Св. Георги" на площад "Възраждане" със средства от Министерство на отбраната, в размер на 3500 лв.

За обогатяване и развитие на туристическия продукт, предлаган от Община Разград, са инвестирани 2150 лева за реновиране на експозицията в Етнографския музей.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 21 Април 2021 17:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net