Община Разград получава 1,5 млн. лв. за реконструкция на неремонтираната част на ул. "Странджа"

By 02 Август 2022 Прочетена 1509 пъти 0
Община Разград получава 1,5 млн. лв. за реконструкция на неремонтираната част на ул. "Странджа" Община Разград получава 1,5 млн. лв. за реконструкция на неремонтираната част на ул. "Странджа" снимка: КИС 13 / архив

Министерски съвет отпуска на Община Разград 1 496 308 лв. за реконструкция на неремонтираната част от ул. "Странджа" в областния град.

Това е част от взетото вчера решение на правителството с премиер Кирил Петков на 196 общини да бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството целеви средства за общински проекти за ВиК, пътища, техническа и социална инфраструктура.

Решението предвижда служебният министър да подпише договори с общините за изпълнение на проектите, като те ще се финансират 30% авансово, а останалите средства ще се изплащат периодично  след представяне на документи за извършени дейности.

Средствата, които се предвижда Община Разград да получи за реконструкция на ул. "Странджа" и прилежащите кръстовища (втори и трети участък) през настоящата 2022 година, са 427 892 лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Освен ремонт на пътното платно в участъка от Стария кладенец до кръстовището с "Априлско въстание", реконструкцията включва и нови тротоари в още по-голям участък – от Стария кладенец до бензиностанция "ОМВ", както и ново улично осветление.

Предстои провеждане на обществена поръчка за изпълнение на дейностите по реконструкция на ул. "Странджа".

Припомняме, че през 2021 г. Община Разград извърши ремонт на ул. "Странджа" в две  отсечки: 490 м. от бул. "Априлско въстание" до "Дунав" с изграждане на кръгово кръстовище до "Билла" и 400 м. от ул. "Добруджа" до ул. "Дунав". Единият ремонт бе със средства от общинския бюджет, а  другият – с държавно финансиране.

С извършването на ремонт на втория и третия участък от ул. "Странджа" ще бъде обновена изцяло една от най-натоварените улици в Разград. Заедно с ремонтите на "Априлско въстание", "Перистър" и други основни улици, това е част от реализацията на амбициите на ръководството на Община Разград да бъде подобрена уличната инфраструктура, с което да се подобри и градската среда и качеството на живот на жителите на общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 02 Август 2022 11:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net