ВИДЕО: Община Разград проваля Общото събрание на ВиК заради саботажа на консолидацията от Исперих

By 18 Май 2022 Прочетена 1088 пъти 0

Общинският съвет в Разград блокира провеждането на заседание на Общото събрание на ВиК асоциацията през следващата седмица.

На него трябва да се разгледа договор за евентуално предоставяне на питейна вода на ВиК – Исперих.

Местният парламент не определи представител на Общината, с което ще се провали кворумът за провеждане на заседанието. 

По този начин Разград изразява своето несъгласие с поведението на властите в Исперих, заради което ВиК асоциацията вече години наред не успява да се консолидира, което води след себе си до редица финансови и инфраструктурни щети в сектора. 

РЕКЛАМА


Бе повдигнат въпроса за поведението на Общинските съвети в Исперих и Самуил, които не се присъединяват към Асоциацията и по този начин са я довели до лошо състояние, тъй като не могат да се усвояват средства от Европейския съюз, с които да се инвестира в подобряване на ВиК инфраструктура в региона.

За да се блокира провеждането на заседанието на ВиК Асоциацията, беше направено предложение представителят на Общината да не се регистрира. Според съветника Калоян Монев обаче, не е добре за Общината, нейният представител да не се регистрира на заседанието.

В крайна сметка, при гласуването и на двете предложения, не бе определен представител на Община Разград на насроченото събрание на ВиК асоциацията.

По този начин няма да се събере необходимият кворум за провеждане на заседанието и няма да бъде взето решение за предоставяне на питейна вода на ВиК – Исперих.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 18 Май 2022 19:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net