fbpx

ВИДЕО: Общинският съвет в Разград отказа да дофинансира училището в Киченица

By 28 Септември 2022 Прочетена 2004 пъти 0

Училището в разградското село Киченица няма да бъде дофинансирано от Общината през тази година.

Общинските съветници гласуваха то да не попадне в списъка с училищата, на които са дава разрешение за изключения от минималния брой ученици в паралелките.

Припомняме, че училището бе закрито с решение на местния парламент по-рано тази година. След жалба обаче бе образувано съдебно дело, което стопира процедурата по затваряне на учебното заведение. Докато се изчаква решението на Върховния административен съд за закриването на училището в Киченица, учебната година там започна с 14 деца, разпределени в три паралелки.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


По думите на заместник-кмета на Община Разград Полина Иванова, дофинансирането от Общината би било в размер на 51 000 лева. Като паралел бе посочено, че дофинансирането на останалите три селски училища, взети заедно, е в размер на 26 500 лева.

Общинските съветници проявиха интерес относно качеството на учебния процес, като поискаха информация за резултатите от външните оценявания през миналата учебна година. Според изнесени на сесията вчера данни от РУО, резултатите на учениците са изключително ниски.

След дебата, общинските съветници гласуваха училището в Киченица да остане извън списъка с учебни заведения с разрешение за паралелки под минимума и няма да получи дофинансиране от Общината.

Вижте подробностите по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 28 Септември 2022 17:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar