Общинският съвет в Разград проведе тържествено заседание по случай празника на града /ВИДЕО/

By 27 Януари 2021 Прочетена 2007 пъти 0

В Разград се проведе тържествено заседание на Общинския съвет по случай празника на града, който се отбелязва утре - 28 януари.

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, произнесе слово за празника на града, който е и ден на Освобождението му от Османско владичество. Областният управител Гюнай Хюсмен също поздрави разградчани за празника.

В деловия ред на тържественото заседание на Общинския съвет кметът Денчо Бояджиев представи докладни записки с предложения на инициативни комитети за удостояване със званието "Почетен гражданин на Разград" на д-р Ангелина Миткова за заслугите й в развитието на здравеопазването в Разград, на хореографа Кънчо Върбанов за запазването на фоклорните традиции и на журналиста Ангел Павлов - краевед-изследовател на Разградския край.


След като предложенията бяха приети, се състоя церемония за връчване на символите и знаците на новите почетни граждани.

По повод Деня на Разград постъпиха и поздравителни адреси от кмета на побратимения руски град Орел, народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и от други известни разградчани.

Вижте повече от атмосферата на празничната сесия във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 27 Януари 2021 17:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net