Общинският съвет в Разград ще избира 24 съдебни заседатели за Районния съд

By 18 Септември 2019 Прочетена 1841 пъти 0
Това ще стане на предстоящото заседание на местния парламент на 24 септември Това ще стане на предстоящото заседание на местния парламент на 24 септември снимка: КИС 13

Общинският съвет в Разград ще избира 24 съдебни заседатели за Районния съд за новия мандат 2020 – 2023 година.

Това ще стане на предстоящото заседание на местния парламент на 24 септември.

След приключване на процедурите, специална комисия избрана от Общинския съвет, е определила списък с 30 кандидати за съдебни заседатели. От тях ще се излъчат 24 и след това ще бъдат предложени за избиране от Общото събрание на съдиите в Окръжен съд Разград.

Новите съдебни заседатели, заедно с магистратите и гражданите, ще могат да работят в приятна обстановка, тъй като ремонтът в сградата на Окръжния съд, където се намира и Районният, вече приключи. Бяха извършени дейности по осъвременяване на работната среда, като демонтаж на ключове, контакти, монтиране на нови осветителните тела, шпакловка на стени и тавани, боядисване на коридора и работните помещения, поставяне на окачен таван и смяна на врати.

Строително-монтажните дейности са на стойност над 78 000 лева, като средствата бяха отпуснати целево от Пленума на Висшия съдебен съвет. С реализирания ремонт се постигна трайно подобряване на материалната база на правораздавателната институция – предпоставка за продуктивната и качествена работа на магистрати, служители и съдебни заседатели.

Това е втори ремонт на сградата на Окръжния съд. Преди време пък бе обновена фасадата, като тогава бяха поставени нови входни съоръжения. Така постепенно, по инициатива на ръководството на правораздавателната институция, се предприемат периодично действия за подобряване на условията за служители и граждани.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 18 Септември 2019 16:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net