ОДБХ - Разград призова стопаните на нерегистрирани прасета да ги заколят

By 22 Октомври 2018 Прочетена 1226 пъти 0
В Разград бяха обсъдени нови мерки за предотвратяване възникването на болестта Африканска чума по свинете на територията на областта В Разград бяха обсъдени нови мерки за предотвратяване възникването на болестта Африканска чума по свинете на територията на областта КИС 13

В Разград бяха обсъдени нови мерки за предотвратяване възникването на болестта Aфриканска чума по свинете на територията на областта.

Това стана днес на провелото се заседание на постоянната епизоотична комисия. В него участваха представители на Oбщини и държавни институции, и ветеринарни специалисти. 

От Областната дирекция по безопасност на храните призоваха тези, които гледат нерегистрирани прасета да пристъпи към постепенното им изколване, а след това да си купи маркирани животни, подлежащи на ветеринарен контрол. Друга мярка, която бе по предложение на големите свинекомплекси в района, е да се създадат санитарни коридори.

В момента в България има само едно регистрирано огнище на африканска чума по свинете във варненското село Тутраканци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.