Откриха детски фитнес център в ДГ“Детелина“ в Разград

By 28 Май 2024
Детският фитнес център е оборудван със средства от спонсори. Детският фитнес център е оборудван със средства от спонсори. Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник кметът по "Хуманитарни дейности" Елка Неделчева бяха гости на откриването на детски фитнес център в ДГ "Детелина".

Първата открита тренировка за възпитаниците на детското заведение ръководи учителят по физкултура в ОУ "Отец Паисий" - Разград Ахмед Ахмед, който е консултирал учителките по отношение на провеждането на заниманията във фитнес центъра. Преди това децата от четвърта група "Сладури" представиха кратка програма от стихчета и песнички, посветени на спорта.

Директорът на ДГ "Детелина" Недялка Цанева обясни, че след оборудването на солна стая в началото на годината, това е следваща стъпка към създаване на здравословни навици на живот за малките възпитаници на детското заведение.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Детският фитнес център е оборудван със средства от спонсори, в него има: гребен тренажор, велоергометър, пътека, комбинирани уреди, постелки за йога, гирички, въжета, обръчи и други уреди, които спомагат за подобряване физическата активност на децата. Уредите приличат на тези във фитнес залите за възрастни, но са малки и безопасни за децата, укрепват мускулатурата, влияят на правилната стойка на тялото.

Кметът Добрин Добрев поздрави ръководството и екипа на детската градина за иновативните подходи при обучаването на малките им възпитаници, както и при  подобряване на средата, в която се обучават. Увери ги, че всяка добра идея в тази посока се подкрепя от общинската управа.

Директорът Недялка Цанева разказа и за предстоящи за реализация инициативи на екипа й. Сред тях е изпълнение на наскоро одобрен проект по Националната кампания "Чиста околна среда" на МОСВ и ПУДООС за изграждане на занималня на открито с беседка и биоградинка.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.