ВИДЕО: Откриването на обновената спортна зала "Абритус" в Разград се превърна в своеобразен празник

By 19 Декември 2022 Прочетена 1123 пъти 0

С водосвет откриха обновената спортна зала "Абритус" в Разград.

Това стана по време на официална церемония, на която сред гостите беше и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев символично плисна менче с вода за новата придобивка. Припомняме, че ремонтът на залата бе извършен със средства от общинския бюджет.

Преди две години, когато бях в Разград, нямах идея колко красива ще стане залата, не скри вълнението си президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Баскетболът се възражда в Разград и за това говори фактът, че от баскетболен клуб "Вълци" сериозно си проправят път към елита, каза още легендата на българския баскетбол.

ВИДЕО: Започна преасфалтиране на участък от улица "Добруджа" в Разград

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Обновената спортна зала е събирателен център за желанията да се развива баскетбола в Разград и градът да се превърне отново в един от най-добрите центрове в страната на този спорт, заяви кметът Денчо Бояджиев.

Млади баскетболисти от "Вълци" Разград отбелязаха първите точки в новите баскетболни кошове. Имаше и изпълнения на три танцови формации градския Мажоретен състав, Спортен брейкинг клуб "Шадоус" и Танцов ансамбъл "Булгарика" към Центъра за работа с деца.

Първата приятелска среща в обновената спортна зала "Абритус" бе между два отбора баскетболни ветерани.

Спортна зала "Абритус" е с капацитет 650 места. В нея може да се провеждат занимания по баскетбол, бокс, борба и други спортове, както и културни събития и изложения.

Вижте атмосфера от спортния празник в репортажа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 19 Декември 2022 16:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net