fbpx

Полицията засилва контрола по продажба на пиротехника в Разград

By 16 Декември 2016 Прочетена 1230 пъти 0

С приближаването на коледните и новогодишни празници в Разград расте търсенето на бомбички и пиратки.

В тази връзка разградската полиция е взела своевременно мерки, за да се постави под контрол ползването на пиротехнически изделия, за да не попадат в ръцете на малолетни и да се предотвратят неприятни инциденти.

На обслужваната от Областната дирекция на МВР територия са заведени на отчет общо 11 търговски обекта в които е разрешена продажбата на пиротехнически изделия с увеселителна цел. В Разград магазините са 7, а по 2 има в Кубрат и Исперих.

На собствениците и продавачите на магазините са връчени писмени разпореждания да не продават фойерверки от първа категория на лица под 12 години, от категория 2 - на лица под 16 години и от категория 3 - на лица под 18 години.

При констатирани нарушения на тези забрани, глобата е в размер на 1000 лева или имуществена санкция от 5000 лева.

От страна на полицията е създадена организация за ежедневни проверки в търговската мрежа, пазарите и импровизираните сергии за недопускане продажбата на пиротехнически изделия на места, които нямат надлежно издадени полицейски разрешения за търговия.

Ще има постоянен контрол в районите на училища, социални домове, здравни и лечебни заведения. Нарушителите ще се наказват с глоба от 500 до 2500 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net