Полицията в Разград засилва присъствието си около училищата /ВИДЕО/

By 14 Септември 2020 Прочетена 1343 пъти 0

В Разград започва традиционната акция "Децата тръгват на училище, да ги пазим".

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие в районите на всички училища, съобщиха на брифинг от Областната дирекция на МВР. Акцент в акцията са оживените кръстовища и улици.

Вече е направена проверка за безопасност на всички училища и на районите около тях, съобщи началник сектор "Пътна полиция" - главен инспектор Теодор Тодоров. Проверни са осветеността на пешеходните пътеки,годността на хоризонталната пътна маркировка, състоянието на знаците и изправността на парапетите, обезпечаващи безопасността на определени места, като констатираните проблеми се отстраняват своевременно.


За последните три месеца в област Разград са станали няколко тежки катастрофи с пострадали деца. Две от тези произшествия са в град Разград, а третото - в Кубрат. В два от случаите децата са били пътници, а в третия детето е било на пътя. Виновни за произшествията с деца т.г. са водачите. За сравнение, за същия период през миналата година произшествията с пострадали деца са били 4.

Ще се проведе и операция за безопасност на движението, при която ще се засили контролът върху ползването на мобилните телефони от водачите и ще се следи за поставянето на предпазни колани и спазването на изискванията за детска безопасност.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 14 Септември 2020 16:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net