ВИДЕО: Предстои основен ремонт на покрива на Общинската администрация в Разград

By 06 Октомври 2022 Прочетена 1116 пъти 0

Предстои основен ремонт на покрива на сградата на Общинската администрация в Разград.

Обявена е обществена поръчка за проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор. 

Сградата на Общинската администрация е изградена и въведена в експлоатация през 1984 година. След толкова дълъг период вече се появява нуждата от осъвременяване и подобряване на безопасността.

Тя е 12-етажна, покривът е плосък, с вътрешно отвеждане на водата. Има изградена гръмоотводна инсталация, която на места е повредена.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


С ремонта се цели възстановяване и подобряване на експлоатационните качества на покрива, което да включва подобряване на техническите параметри и гарантиране на добро отводняване.

Предвижда се премахване на съществуващото покритие от поликарбонатни плоскости и монтиране на нови. Ще се обновят обшивките, ще се осигури огнеустойчивост и ще се ревизира хидроизолацията. Предвидено е възстановяване на мълниезащитната инсталация. Ще се демонтират армираните стъкла на тавана и ще се премахнат осветителните тела, като на тяхно място ще се постави окачен таван с вградено осветление.

До 13 октомври ще се събират оферти на кандидатите за изпълнители на обекта. Прогнозната стойност на ремонта е 145 000 лева с ДДС.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Октомври 2022 16:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net