Президентът идва в Разград за националния детски фестивал "Като звездите"

By 19 Юни 2021 Прочетена 2366 пъти 0
Президентът идва в Разград за националния детски фестивал "Като звездите" Президентът идва в Разград за националния детски фестивал "Като звездите" снимка: БГНЕС

На 25 юни, петък, Разград е домакин на 11-тото издание на Националния пътуващ детски фестивал "Като звездите" за деца в неравностойно положение.

Фестивалът се провежда всяка година в различни населени места от страната. Организира го Сдружение с нестопанска цел "Поощряване и подпомагане на детски таланти - Вега" гр. Варна с председател Ирена Анастасова. Тазгодишното издание се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. Очаква се държавният глава лично да открие събитието и да приветства участниците.

Във фестивала с музикални изпълнения ще участват 250 деца от цялата страна, от различни социални и образователни институции от София, Велико Търново, Благоевград, Търговище, Шумен, Силистра, Павликени, Брезово, Ботевград и други. Разград ще бъде представен от потребители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания "Подай ръка" и Комплекс от центрове за деца без увреждания, както и от изпълнители от класа по поп пеене в ЦПЛР ЦРД-Разград и момичетата от Градски мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД-Разград.


Фестивалът няма конкурсен характер. Сред целите му е повишаване степента на социална адаптивност на децата в неравностойно положение, както и преодоляване чувството на изолираност от обществото и привличане на общественото внимание към заложбите и таланта на децата, лишени от родителска грижа

Откриването на фестивала е насрочено за 12:00 часа на 25 юни, на площад "Независимост" пред Общинския културен център, там ще са и концертните изяви на участниците.

Фестивалът е еднодневен, след представянето си участниците получават грамоти и сувенири, които са осигурени с финансовата подкрепа на редица фирми от Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 19 Юни 2021 11:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net