Президентът идва в Разград за празника на града

By 13 Януари 2020 Прочетена 1479 пъти 0

Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на тържествените събития за Деня на Разград 28 януари.

Поканата към държавния глава бе отправена от кмета на Общината Денчо Бояджиев и преди дни бе получено потвърждение от Администрацията на Президента, че ще бъде уважена. Това ще е първото официално посещение на държавния глава в Разград от началото на мандата му.

Наситена с празнични събития е програмата, подготвена от Община Разград, за Деня на града 28 януари. Те вече започнаха с фотоизложба на тема "Строителите на Паметника Шипка".

На 18 януари пък в спортна зала "Лудогорец" се открива турнир по футбол на малки врати под патронажа на кмета на Разград, а на 24 януари на площад "Възраждане" стартира крос "Освобождение". Третото спортно събитие за празника е баскетболен турнир за момичета и момчета от I до VII клас, който ще се проведе на 25 и 26 януари.


На 25 януари в 15:00 часа от площад "Възраждане" започва рокерско шествие с крайна точка Руският паметник в Езерче.

На 27 януари ще бъде открита изложбата от ученическия фотоконкурс "Разград – уловени мигове". Същият ден е Тържественото заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат гласувани номинациите за носители на званието "Почетен гражданин на Разград".

Празничният 28 януари ще започне със Света литургия в храм "Св. Николай Чудотворец". Във Фоайето на Общинския културен център ще се проведе тържество за рождените дни на децата, родени на 28 януари, които по традиция са кръщелници на кмета. В 16:30 ч. от Синдикалния дом започва шествие на военните икони и въвеждането им в Мавзолея-костница. Кулминация в празничната програма е площадното тържество и ритуала за поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница на руските воини, загинали за Освобождението на Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 13 Януари 2020 17:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net