ВИДЕО: Разград отбеляза тържествено националния празник на България

By 03 Март 2023 Прочетена 1076 пъти 0

Разград отбеляза тържествено националния празник Трети март.

Стотици жители на града се събраха на площад "Възраждане", за да отдадат своята почит и признателност пред героите, жертвали живота си за Свободата на България.

Пред мавзолея-костница и войнишкия паметник на площада бяха поднесени венци и цветя от институции, организации, партии и граждани.

На фона на акапелно изпълнение на химна на България от талантливите Дея Куманова и Надежда Дочева, един от най-новите почетни граждани на Разград Ремзи Реджеб Осман издигна българското знаме на площада.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В приветствието си към жителите на Разград кметът Денчо Бояджиев припомни трудния исторически път на България.

Петокласникът от ОУ "Н.Й.Вапцаров" Михаил Стоядинов, който е един от призьорите в конкурса "Аз рецитирам българска поезия", изпълни стихотворението "Трети март" от съвременната българска поетеса Кръстина Тодорова.

Патриотичното настроение за празника се приповдигна с изпълнението на танцов етюд от Капанския ансамбъл, който пресъздаде изпращане на опълченци за битка, както и посрещането им след това.

Над 40 организации и институции поднесоха венци и цветя пред мавзолея-костница. Войнишкият паметник също беше отрупан с цветя от граждани, които се преклониха пред саможертвата на героите, отдали живота си за свободата на България.

Вижте атмосфера от празника във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 03 Март 2023 18:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net