fbpx

Разградчанка с условна присъда заради нападение над учител

By 30 Март 2016 Прочетена 1112 пъти 0

Районният съд в Разград днес произнесе условна присъда на 47-годишната Шехризаде Хасанова за нападение над учител. Тя бе призната за виновна в това, че е причинила лека телесна повреда на старши учителката Румяна Мартинова, както и за извършване на непристойни действия, изразяващи се във викове и крясъци, и оскърбително отношение към педагожката.

Съдът и наложи и наказание обществено порицание, чрез прочитане на съдебното решение по общинското радио. Присъдата бе определена и одобрена след сключено споразумение между Шехризаде Хасанова и Районната прокуратура, с което обвиняемата се признава за виновна.

Припомнчме, че инцидентът стана на 15 март в основно училище "Никола Икономов" в Разград. Шехризаде Хасанова ударила учителката на сина си, след като преподавателката Румяна Мартинова, по педагогически съображения, временно прибрала хилката и топката за тенис на момчето. Майката пристигнала в учебното заведение и влязла в спор с педагожката. Учителката тъкмо щяла да обясни, че петокласникът се опитвал да я уцели с топката, когато ядосаната майка й се нахвърлила с обиди, след което я ударила в лицето пред учениците.

Непосредствено след инцидента имаше предложение ученикът да бъде преместен в друго училище, но от регионалния инспекторат по образование отказаха.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net