Разградската прокуратура протестира присъдата на банкова служителка

By 17 Октомври 2016 Прочетена 1547 пъти 0

По-висока присъда поиска районната прокуратура в Разград за незаконно присвояване на близо 120 хиляди лева от сметката на старозагорска фирма.

От Прокуратурата внесоха протест пред Окръжния съд срещу размера на наложеното наказание на банковата служителка Силвия Димитрова. Тя е получила присъда от 5 години лишаване от свобода, които ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип, за това, че с двама съучастници са успели да изтеглят и присвоят 118 500 лева с неистински официални документи.

Настоява се Силвия Димитрова да бъде лишена от свобода за срок от 7 години при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип, поради високата степен на обществена опасност на длъжностното присвояване, което надхвърля критериите на особено големите размери - над 140 минимални работни заплати за инкриминирания период. Сред мотивите на Районната прокуратура са и уронване престижа на банката.

Прокуратурата не протестира присъдите на съучастниците Владислав Гоцев и Теодора Цанкова – съответно 4 и 6 години лишаване от свобода. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net