Резултатите от матурите в Разградско: Двойките са повече от шестиците

В класирането по области Разград остава на миналогодишното 25-то място по български език и литература със средна оценка 3,80 В класирането по области Разград остава на миналогодишното 25-то място по български език и литература със средна оценка 3,80 снимка: КИС 13

176 двойки и 141 отлични оценки са получили на матурите зрелостниците в област Разград.

Без нито една слаба оценка са само две училища – "Христо Ботев" в Кубрат и "Христо Смирненски" в Разград.

3,95 е средният успех на зрелостниците от Разградско, сочат резултатите от матурите. Това е с 12 стотни по-слабо представяне в сравнение с миналогодишния випуск.

В класирането по области Разград остава на миналогодишното 25-то място по български език и литература със средна оценка 3,80. По втория държавен зрелостен изпит Разградска област е на 22-ра позиция. По-високи от средните за страната са резултатите по история, химия, философия и биология, близки до средните са по математика, география и английски език, а по-ниски – по български език и литература, немски, руски и физика.

От 176 двойки, 126 са по български език и литература. Отличните оценки са 141, като пълните шестици са 9, от които 6 - на ученици от ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград. Ученици с оценки между 5,50 и 6,00 има в 12 от общо 19 училища. Най-висок е успехът по БЕЛ в ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" и ПМГ "Акад. Никола Обрешков" със средна оценка близка до 5.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 21 Юни 2019 17:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.