С голямо шествие и връчване на редица награди Разград отбеляза 24-ти май /РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ/

By 24 Май 2021 Прочетена 2637 пъти 0

С връчването на наградите "Никола Икономов" и "Златен Пегас" Разград отбеляза 24 май.

Празникът в Разград започна пред паметника на учениците на Кирил и Методий с изпълнение на хор "Железни струни". Бяха поднесени венци и цветя от Общината и Областната управа и от името на редица училища в града.

След това през града премина празнично шествие начело с градския мажоретен състав и групи от училищата.

В централната част на града, на "Ларгото", трима отличници издигнаха на пилона националния флаг, след което прозвучаха изпълнения на националния химн и на "Върви, народе възродени". След това се състоя церемонията по връчването на тазгодишните награди "Никола Икономов" и "Златен Пегас".


Стоян Димитров връчи наградата на Тинка Маркова, а Павлина Стаменова я получи с поздравления от заместник-кмета Добрин Добрев. На Тинка Маркова бяха поднесени поздравления от нейни бивши ученици.

Бяха раздадени и нагаради за студент на годината и отличник на випуска. Слово по повод празничния ден произнесе зам.-кметът Добрин Добрев. Последва празнична програма, с изпълнения на детска танцова школа „Хорце“ и Капанския ансамбъл.

На друга церемония пред Художествена галерия "Проф. Илия Петров" бяха връчени наградите за директор и учител на годината.

Вижте повече от атмосферата на празника в Разград във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 24 Май 2021 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net