Социалният патронаж в Разград предприема строги санитарно-хигиенни мерки

By 19 Март 2020 Прочетена 1527 пъти 0

От 23 март Домашният социален патронаж в Разград отново ще започне да доставя топла храна.

За предприемане на по-строги санитарно-хигиенни мерки, във връзка с извънредното положение заради разпространението на коронавирус в България, и за осигуряване на необходимите предпазни средства и дезинфектанти, Домашният социален патронаж в Разград временно прекрати приготвянето на топла храна. Всичките 437 потребители в 7 общини обаче, които са заявили, че искат да им бъде доставена храна през тази седмица, получиха индивидуални пакети с хляб, кисело мляко, сирене, кашкавал, консерви боб с месо, русенско варено, салам, пастет, рибна консерва и крема сирене.

Подготовката за прилагане на изискуемите противоепидемични мерки вече приключва и от понеделник /23 март/ от Домашния патронаж отново ще доставят топла храна. Потребителите на социалната услуга се увеличават с още 10, като освен Разград, Гецово, Дряновец, Осенец, Липник и Дянково, патронажът ще обхване и село Побит камък.


Община Разград започна и доставка по домовете на лекарства и стоки от първа необходимост на трудноподвижни, възрастни, лежащо болни, самотно живеещи и лица от уязвими групи. Служител на Общината с предпазна маска и ръкавици първо посещава жилището, за да бъде попълнена заявка лично от гражданина, като към нея се прилага и списък с необходимото. След закупуването служителят посещава дома, за да достави продуктите. Гражданинът заплаща стойността на закупените лекарства и стоки според представените му касови бележки от търговските обекти.

Целта на мярката е ограничаване на социалните контакти на хора от уязвимите групи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 19 Март 2020 14:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net