Световният ученически шампион Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград

By 19 Септември 2023
Световният ученически шампион Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград Световният ученически шампион Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград снимка: Община Разград

Световният ученически шампион в две дисциплини Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград за високи спортни постижения.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев връчи на световния ученически шампион в две дисциплини – троен скок и скок на дължина - Лъчезар Вълчев парична награда за високи спортни постижения.

Той поздрави както младия състезател за успехите му, така и неговия треньор в СКЛА "Лудогорец" Красен Цонев за това, че развива лекоатлетическите заложби на децата от Разград.

"Изключително сме горди, че се състезаваш за Разград и прославяш града и България и ти желаем още по-големи успехи занапред" – обърна се г-н Добрев към Лъчезар Вълчев. Той допълни, че през последните години осигуряването на подходяща база за подготовка на лекоатлетите е сериозно предизвикателство през общинската управа.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

"Имаме амбиция през следващата година да работим за тренировъчна зала за леката атлетика и за други спортове, които през зимата имат необходимост от закрита база" – заяви заместник-кметът. 

Красен Цонев разказа, че заради постиженията на Лъчезар вече има запитвания от родители от други градове дали могат за запишат децата си да тренират в Разград, което е добър атестат за реномето на разградската летоатлетическа школа.

Премията от 2000 лева, която 18-годишният Лъчезар Вълчев получи, е част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения според член 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград.

През тази година бяха направени две предложения за връчване на такава премия, първото бе за 15-годишния колоездач от СКК "Спринт" Георги Радославов. За постиженията си на национални и международни форуми той получи премия от 900 лв.

И двете предложения на клубовете, в които се подготвят двамата младежи, бяха гласувани единодушно от членовете на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет на тяхно заседание миналата седмица.

В срещата, на която бе връчена премията на Лъчезар Вълчев, участва и специалистът "Спорт" в Община Разград Златина Георгиева.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.