Тежка катастрофа на главния път между Разград и Шумен отне човешки живот

By 29 Март 2017 Прочетена 2611 пъти 0

Тежка катастрофа между лек автомобил и микробус на пътя Русе - Варна в отсечката Разград - Шумен отне човешки живот.

По инфорамция от полицията инцидентът е станал в местността "Кочеджика". Сигнал за него е бил получен малко преди 13:00 часа в дежурната част на областната дирекция в Шумен, като преди това за произшествието е било съобщено и в полицейското управление в Лозница.

Към мястото на инцидента са били насочени екипи на Пътна полиция и две линейки.

Изяснено е, че водач на лек автомобил "Пежо" с разградска регистрация, който се движил в посока Разград предприел изпреварване. Пред него се движил тежкотоварен автомобил-цистерна с бургаска регистрация. При маневрата водачът на пежото се ударил челно в микробус с шуменска регистрация, който в същото време също изпреварвал товарен автомобил.

В следствие на тежкия удар на място е загинал 46-годишният мъж, който бил зад волана на пежото. В автомобила е пътувала и 34-годишна жена. Спасителни екипи са оказали съдействие и са я извадили от автомобила. 25-годишният водач на микробуса и жената са били откарани в МБАЛ- Разград в тежко състояние. 

Водачите на цистерната и товарния автомобил са правоспособни. Пробата с дрегер не е отчела алкохол.

На място е извършен оглед. Работата по изясняване на причините довели до инцидента продължава. До пълното обезопасяване на участъка, движението бе пренасочено през Лозница.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net