ВИДЕО: Тръгнаха процедурите за изграждането на ново кръгово на бул. "Априлско въстание" в Разград

By 31 Август 2022 Прочетена 2277 пъти 1 comment

Тече процедурата по обществената поръчка за изготвяне на инвестиционен проект за изграждане на кръгово кръстовище на булевард "Априлско въстание" и улица "Перистър" в Разград.

Прогнозната стойност на проекта е 8000 лева с ДДС. 

Съществуващото кръстовище на бул. "Априлско въстание" и ул. "Перистър" се намира в западната част на града и е връзка с изходните артерии към ПоповоРусе, Кубрат, ЖП гара Разград и околовръстен път за ЖК "Орел".

Кръстовището е четириклонно, регулирано със светофарни уредби и е с най-голямото транспортно натоварване в града. Кръговото ще бъде проектирано двулентово, с ширина, позволяваща безпроблемното преминаване на товарни автомобили, автобуси и други превозни средства на обществения транспорт за превоз на пътници.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Вътрешният кръг на кръстовището ще се състои от преместваеми елементи от рециклирани екологично чисти материали, тип бордюри, закрепящи се чрез анкерна система.

Основната цел на проекта е подобряване безопасността на автомобилния и пешеходен трафик, както и по-равномерно разпределяне на транспортните потоци и повишаване на пропускателната способност на кръстовището.

С цел недопускане задръствания, пешеходните пътеки се предвижда да бъдат изнесени извън обхвата на кръга.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 31 Август 2022 15:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net