Трима заслужили разградчани получиха званието "Почетен гражданин" в навечерието на Деня на Разград

By 28 Януари 2016 Прочетена 1377 пъти 0

На тържествена сесия в Разград бяха гласувани номинациите за удостояване със званието почетен гражданин. Предложението бе прието с 21 гласа „за“. Вчера, на специална церемония в общинския културен център, призовете бяха връчени на Пламен Панчев, Иво Владимиров и дъщерята на починалия спортен деятел Руси Бухтев, който бе удостоен със званието посмъртно. Всички номинации бяха издигнати от инициативни комитети.

Пламен Панчев е треньор на мъжкия баскетболен отбор на Лудогорец и селекционер на националния юношески отбор по баскетбол. Той е и поет, член на Съюза на българските писатели.

Руси Бухтев, който получи званието посмъртно, е бил известен педагог и учител в Спортното училище. Той е бил и директор на Ученическа спортна школа, която сега носи неговото име.

Третият удостоен с почетен гражданин, Иво Владимиров, е главен асистент във филиала в Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Той е математик, педагог и майстор на спорта по шах.

Тържествената церемония по удостояване със званието почетен гражданин завърши с концерт на държавна опера Русе. Гост-солисти бяха немските певици Даниела Щингел и Илона Герулат.   

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net