fbpx

ВИДЕО: Училищата в област Разград са готови да започнат новата учебна година

By 08 Септември 2021 Прочетена 922 пъти 0

Училищата в област Разград се подготвят за новата учебна година.

Към момента, съгласно указанията от Mинистерството на здравеопазването, занятията ще бъдат присъствени.

Самите тържества за началото на учебната година на 15 септември в областта ще се проведат само с присъствено участие на първокласниците.

Дни преди началото на новата учебна година ремонтите във всички учебни заведения в област Разград са приключили, с изключение на дейностите в ПГ по икономика "Робер Шуман" и в Националната професионална техническа гимназия "Шандор Петьофи".

Училищата в областта са готови да отворят врати, като във всички учебни заведения вече са получени допълнителни компютри за предстоящото обучение. Очаква се и в училищата в малките населени да бъдат доставени заявените бройки.


Незаетите учителски места са само 18, като се търсят 4 учители от 1-ви до 4-ти клас, 2 за 5-и до 7-и клас, учители по музика, история и цивилизация, математика и възпитатели. Най-търсени в Разградска област са преподаватели по математика и химия, както и за началния курс.

До 10 септември продължава приемът в професионалните и профилираните гимназии, като досега са сформирани 40 паралелки по държавен план.

След 10 септември ще стане ясно колко ученици ще влязат в класните стаи в областта през новата учебна година. В момента се провежда обучение по обхващането на отпадналите от училище деца. Сформирани са 39 екипа, в които участват и представители на Социалното министерство.

Предвид епидемичната обстановка, в училищата има оборудвани медицински кабинети и изолатори, а на входовете са поставени дезинфектанти и термометри.

Без топла вода към момента са само три училища в областта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Септември 2021 16:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net