Улиците на Разград са обработени с 200 тона сол

By 13 Януари 2017 Прочетена 1399 пъти 0

От вчера започна извозването на сметта в Разград след падналия обилен снеговалеж.

Два автомобила извършват тази дейност приоритетно в централната част на града. След това отпадъците ще бъдат събрани и извозени и от всички квартали. Заради преспите нямаше достъп до контейнерите, затова в момента се разрива около тях.

На територията на Община Разград няма населени места без електроенергия и вода. Всички пътища са отворени за движение.

Почистени са основните пътни артерии в града и са проправени пътеки и подходи по тротоарите. Улиците са обработени с 200 тона сол. Служители на Общинското предприятие  „Паркстрой“ се включиха в почистването на града.

12 човека са насочени в квартал „Абритус“. Там се използва и техника за разчистване на тротоарите и паркингите в района, като дейността ще продължи до сградата на филиала на Русенския университет.

От общинска администрация напомнят, че в Наредба №1 е регламентирано, че ръководителите на фирми, учреждения и организации, на здравни, социални, учебни и други заведения са длъжни да почистват и опесъчават тротоарите пред сградите, както и да отстраняват ледени образувания по покривите. Това важи и за собствениците и наемателите на търговски обекти и жилищни сгради.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net