ВИДЕО: Увеличават се лицата и семействата в Разградско, получаващи помощ за отопление

By 16 Ноември 2021 Прочетена 934 пъти 0

Увеличават се лицата и семействата в област Разград, които ще получават целеви помощи за отопление през този сезон.

До 23 ноември продължава подаването на заявления за еднократна финансова подкрепа за отопление за уязвими групи с цел преодоляване на последиците от увеличените цени на горивата и извънредната епидемична обстановка.

Към момента за целева помощ по наредбата за отопление в област Разград са подадени общо 9325 заявления-декларации от нуждаещи се лица. Отпуснатите помощи са 6646, а отказите са 2676.

РЕКЛАМА


Това става най-вече заради надвишаване на допустимия диференциран минимален доход за отопление, липса на регистрация в Бюрото по труда, наличие на недвижими имоти и неизчерпани възможности за самоиздръжка.

В сравнение с предходните години се наблюдава повишаване броя на лицата и семействата, получаващи целеви помощи за отопление.

Междувременно с постановление на Министерски съвет от началото на ноември, се одобриха допълнителни разходи за изплащане на еднократна финансова подкрепа за отопление на лица и семейства от уязвими групи за преодоляване на последиците от увеличените цени на горивата и извънредната епидемична обстановка.

Еднократната финансова подкрепа е в размер на 300 лв. Заявленията се приемат до 23 ноември.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 16 Ноември 2021 17:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net