В библиотеката в Разград представиха трите тома на книгата "Яворов и Лора. Мистерията на една гибел"

By 16 Ноември 2018 Прочетена 1078 пъти 0
Това е едно мащабно изследване на доц. Стефан Коларов, който е член на Съюза на българските писатели Това е едно мащабно изследване на доц. Стефан Коларов, който е член на Съюза на българските писатели КИС 13

В  Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград бяха представени трите тома на книгата "Яворов и Лора. Мистерията на една гибел".

Това е едно мащабно изследване на доц. Стефан Коларов, който е член на Съюза на българските писатели и лектор във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий".

Тритомникът отдавна вълнува почитателите на литературната история от Разград и региона, още повече че в случая се касае за една драма отпреди 105 години в София, когато на 29 ноември 1913 година, Лора се застрелва, а Яворов прави опит за самоубийство.

След края на представянето на книгата, присъстващите зададоха много въпроси свързани с Лора и Яворов и други именити български автори като проф. Боян Пенев, Дора Габе, Михаил Арнаудов и проф. Димитър Шишманов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.