В четвъртък екип на "Четири лапи" ще прегледа лъвовете в Разград

By 21 Ноември 2017 Прочетена 1542 пъти 0

Екип на фондация „Четири лапи“ пристига в четвъртък в Разград, за да съдейства за съдбата на лъвовете от зоокъта.

Специалисти от България, Германия и Холандия ще бъдат в града по покана на кмета на общината д-р Валентин Василев. Посещението им е част от сключено наскоро споразумение между фондацията и Общината с цел подобряване на условията за настанените в зоокъта животни.

В момента там се отглеждат 5 възрастни лъва, част от които доскоро са се използвали за разплод. Поради невъзможност да се осигури достатъчно пространство за животните, Община Разград помоли "Четири лапи" за съдействие в намирането на дом на 3 от тези животни, както и на вече настанените временно в София две малки лъвчета.

В четвъртък екипът от ветеринарни лекари на организацията ще извърши обстоен преглед на лъвовете в зоопарка, за да се установи дали животните страдат от заболявания, които налагат лечение или друга лекарска намеса. На мъжките ще бъде извършена вазектомия, за да не могат да се размножават.

В петък 3-годишният лъв Асен, чието здравословно състояние е притеснително, ще бъде транспортиран до София, където ще бъде обстойно прегледан със скенер в клиника. След това той ще бъде временно настанен в Софийския зоопарк, където ще остане под постоянно наблюдение докато състоянието му позволи да бъде транспортиран до някое от убежищата за големи котки на "Четири лапи".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net