В област Разград вече започна реимунизацията на медиците /ВИДЕО/

By 18 Януари 2021 Прочетена 1614 пъти 0

В Разград започна реимунизацията на медицинските специалисти, които бяха ваксинирани на 29 декември.

Утре процедурата продължава със здравните работници, които са получили първата доза на 30 декември. Така в рамките на два дни се очаква през специалния кабинет да преминат всички подлежащи на реимунизация.

Става дума за 280 медицински специалисти в региона. При последната доставка на ваксини за Разградска област, чрез обхвата на РЗИ - Варна, са получени 26 флакона, като се очакват и още партиди от същия препарат, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

До момента не са постъпили оплаквания от ваксинираните медицински специалисти за странични неблагоприятни ефекти.


В РЗИ - Разград предстои да бъде доставен и фризер за съхраняване на ваксини, като е най-вероятно това ще стане в началото на февруари.

От днес, във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19 сред педагогическия персонал, учениците и децата, РЗИ даде старт на кампания за изследване с бързи антигенни тестове служителите от училища, детски заведения и центрове на територията на областта.

Все още няма определена дата за началото на имунизацията на пожелалите от социалната сфера и педагогическия персонал. Датата ще бъде определена според доставките на ваксина. Желание да се ваксинират за цялата област са заявили 500 учители и 380 социални работници.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Януари 2021 17:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net